Macam Macam Hiasan Cake


loading...

masam manis: Macam mana nak tentukan harga kek?

2. Kek Kontinantal Kek Kontinantal adalah kek hiasan yang mudah dan ringkas. Contoh kek indulgen , Red velvet, Chocolate moist, Cheese Cake dan lain-lain. Kebiasannya kek ni tidak perlu hiasan yang rumit, hanya curahan ganache coklat, taburan buah-buahan ...

Cupcakes decorating ideas – poured fondant « BAKING PROJECT

Yasmin bt. Sanusi. Located in Kuala Lumpur, Malaysia. Bio : Cake decorator and author of 4 sugarcraft/ cooking books. BSc (Hons) Urban Land Economics, Sheffield, UK. Certificate in Bread & Flour Confectionery, M'sian Inst. of Baking. International Cert in Cake ...

Chery Eastar now with 134hp 2.0 ACTECO engine

saya dengar yang baru ni byk da improve. tak tahulah kebenarannya. tp saya sbg pengguna Chery Eastar ni selama 1 tahun, ok jer tak da masalah besar2 kecuali minor2 macam brake bunyi, wind noise. Tapi semua tu boleh diatasi. Brake bunyi guna brake pad ...

masam manis: Basic Butter Cake Yang Sangat Sedap

Ibu duit... ibu duit... ibu duit... Hari ini ita nak kongsikan satu lagi resepi yang di katakan menjadi ibu duit di kalangan bakers kecil-kecilan atau pun suri rumahtangga. Ita tahu.. ramai daripada kita yang mengemari butter cake. Bau kek butter yang harum di tambah ...

Resepi Kek Cawan Coklat Kukus Cara Mudah - Ciktom

Salam.. Kali ini cik tom nak share resepi cara nak buat kek cawan coklat kukus yang mudah dan sedap. Resepinya kek cawan (cupcakes) ini bagi cik tom amatlah mudah dan senang especially bagi yang tak berapa pandai sangat memasak. hehe.. Kalau ada ...

Dapur Tanpa Sempadan...: MEE HOON GORENG ALA NYONYA..

Selalunya masakan peranakan ni nampak macam pedas tapi tak berapa sangat, mereka ni lebih banyak menggunakan buah keras, serai, lengkuas, belacan, cili merah segar dan bawang merah kecil. Sepatutnya ada tauhu yang dipotong kecil dan digoreng, tapi ...

Dapur Tanpa Sempadan...: CREAM PUFF WIF CUSTARD VANILLA FILLING..

Petang tadi che mat bikin cream puff, resipi che mat guna yang ada dalam blog DTS aje. Kalau tak silap dah 3-4 hari lepas rasanya ada che mat sebut2 nak buat, tapi tak buat2 juga, lepas tu demam pulak, lagi lah malas gila nak buat benda2 macam ni. Hari ini ...

cheese cake biskut yang sedap | resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap | resepi cheesecake biskut | Resepi cheese cake biskut | cheesecake ...

cheese cake biskut yang sedap | resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap | resepi cheesecake biskut | Resepi cheese cake biskut | cheesecake biskut | cheesecake biskut merry cara buat cheesecake yang simple dan sedap | cheesekut sedap ...

12 Hadiah untuk Lelaki - Alam Hati | Cerita dari Hati, Malam ke Siang

Bila hampir pada tarikh hari jadi mesti termenung nak bagi apa kan? Samalah kita. Berbulan-bulan dah termenung nak bagi hadiah kat someone bergelar lelaki. Kalau perempuan senang. Banyak choice. Bila tiba hadiah kat lelaki, aduhhh apakah hadiah terbaik nak ...

Resto Mesin Resto Alat Bahan Baku Kuliner Restoran Dapur Mesinresto Restomesin Hi-Win Ice Cream

Resto Mesin Resto Alat Bahan Baku Kuliner Restoran Dapur Mesinresto Restomesin Hi-Win Ice Cream MESIN ES KRIM, MESINRESTO, RESTOMESIN, MESIN ICE CREAM, powder ice cream, frozen yogurt, cone ice cream


Cara Membuat Karamel Cake

Cara Membuat Karamel Cake

...Cara Membuat Karamel Cake Cara Membuat Karamel Cake Bahan Karamel yang digunakan untuk Cara Membuat Karamel Cake: 200 gr gula pasir 200 ml air hangat Bahan cake yang digunakan untuk Cara Membuat Karamel Cake: 125 gr margarine 3 butir telur, kocok lepas 25 gr gula pasir (saya gak pakai lagi) 1/4 kaleng Susu Kental...

Cara Membuat Apple Yoghurt Cake

Cara Membuat Apple Yoghurt Cake

...Cara Membuat Apple Yoghurt Cake Cara Membuat Apple Yoghurt Cake, Bahan dan resep Apple Yoghurt cake: 100 gr canola oil 30 gr gula kastor 2 btr telur 125 gr tepung terigu protein sedang 1/2 sdt baking soda 1/4 sdt baking powder 100 ml yoghurt rasa stroberi 2 bh apel cina yang warnanya semburat merah...

Resep Sponge Cake Lembut

Sponge Cake Cokelat

...Sponge Cake Cokelat Resep Sponge Cake Lembut – Cara membuat Sponge Cake Coklat Lembut Bahan Resep Sponge Cake coklat enak 8 kuning telur 4 putih telur 120 gr gula pasir 10 gr cake emulsifier 60 gr tepung terigu protein rendah atau sedang 15 gr tepung maizena 100 gr margarin/mentega, lelehkan 10 gr cake emulsifier...

Cara Membuat Cake Pepaya

Cara Membuat Cake Pepaya

...Cara Membuat Cake Pepaya Cara Membuat Cake Pepaya Bahan yang digunakan untuk Cara Membuat Cake Pepaya: 6 btr telur 175 g gula pasir 200 g tepung terigu 15 g susu bubuk 20 g tepung maizena 150 g pepaya matang, haluskan 50 g margarin, cairkan Cup kertas Cara Membuat Cake Pepaya: Kocok telur dan gula...

Resep Sponge Cake Pandan

sponge cake pandan

...sponge cake pandan Resep Sponge Cake Pandan – Cara Membuat Sponge Cake Pandan Bahan dan Resep Sponge Cake Pandan 200 gr gula pasir 1 sdm emulisifier 8 butir telur 100 gr terigu 50 gr susu bubuk 50 gr tepung maizena 1 sc vanili bubuk baking powder 120 gr mentega cair 1 sdm susu kental...

Resep Sponge Cake Jeruk

Sponge Cake Jeruk

...Sponge Cake Jeruk Resep Sponge Cake Jeruk – Cara Membuat Sponge Cake Jeruk 1 1/4 gelas tepung terigu 1/4 gelas gula halus 12 kuning telur 2/3 gelas air jeruk manis 2 sendok makan air panas 2 sendok teh baking power 1/4 sdt garam halus essence garam halus Cara Membuat Sponge Cake Jeruk Kocoklah kuning...

Resep Kue Basah

aneka resep kue basah rainbow cake

...aneka resep kue basah rainbow cake Resep kue basah praktis saat ini banyak sekali macamnya yaitu mulai dari jajanan resep kue basah tradisional dengan harga terjangkau kemudian berbagai macam resep kue bolu, hingga resep kue tart dengan berbagai variasinya. Resep kue basah banyak menjadi pilihan masyarakat karena mudah dijumpai dan harganya cukup terjangkau selain...

Cara Membuat Choco Marquise Christmas Log

Cara Membuat Choco Marquise Christmas Log

...siram dengan cokelat leleh dan beri hiasan dengan karamel dan buah jeruk. Cara Membuat Choco Marquise Christmas Log untuk Sponge Cake. Cara Membuat Choco Marquise Christmas Log dan Bahan Sponge Cake: 182 gr dark chocolate, lelehkan 100 gr cokelat bubuk 800 gr tepung terigu cap Segitiga 2 sdt baking powder 1/2 sdt garam 180 gr...

Resep Roti Mandarin

toko roti orion solo cake mandarin

...toko roti orion solo cake mandarin solo Resep Roti Mandarin – Resep Cake Mandari, Berikut ini cara membuat Roti Mandarin dan Resep Roti Mandarin Bahan bahan: Putih telur 500 ml Telur ayam 6 butir Gula pasir 300 gram Tepung terigu protein sedang 300 gr susu bubuk 50 gr tepung maizena 25 gr baking powder...

Cara Melipat Serbet

Cara Melipat Serbet

...Cara Melipat Serbet makan Cara Melipat Serbet – Meskipun hanya sepotong kain tetapi punya peran yang penting dalam pesta dan jamuan. Karena itu bukan hanya pilihan bahan dan warnanya tetapi juga cara melipat serbet makan dan macam-macam lipatan serbet perlu dicermati. Serbet makan biasanya berukuran 40×40 cm dan menjadi bagian penting dalam jamuan atau...