Macam Macam Cake Kukus


loading...

masam manis: Talam yang tak perlukan kukus.. sedap! weiii...

Ada juga yg kata rasanya macam kuih tepung pelita.. waaaa.. tu kuih fav suami ita tu.. harus cuba! harus ku cuba! tu yang ita dok menalam semalam..

KEK COKLAT KUKUS dgn topping yg meleleh ... - Secubit Garam

Mekasih K.Liza, berkongsi resipi Kek Coklat Kukus yg sangat2 mudah dan sedap ni. Tak perlu mixer bagai, A + B + C jer tau.. pastu tuang dlm loyang dan kukus.

Resepi Kek Kukus Lapis Nescafe - Kongsi Resepi

Kek Kukus Lapis Nescafe Kek Kukus Lapis Nescafe: Nice & Easy Banana Cake Sedap & mudah: Asam Tumis Ikan Bernenas Masakan mudah dan ringkas: kek lapis durian saya suka ...

Resepi Kek Cawan Coklat Kukus Cara Mudah - Ciktom

Salam.. Kali ini cik tom nak share resepi cara nak buat kek cawan coklat kukus yang mudah dan sedap. Resepinya kek cawan (cupcakes) ini bagi cik tom amatlah mudah dan ...

masam manis: KEK BUAH KUKUS

Ita cuba siapkan secepat mungkin supaya adik ita dapat bawa pulang kek ini. Tapi nak buat macam mana, kita hanya merancang tuhan yang menentukan...

IKAN KUKUS...HIDANGAN SIHAT.. - Dapur Tanpa Sempadan...

Lama tak buat ikan kukus, jadi hari ni jomm kita buat ikan kukus. Susah sangat nak buat ikan kukus ni, 4 hari 4 malam baru siap....loo ada yang percaya ke?..

Resepi Kek Coklat Kukus | Resepi Dapur Malaysia

assalam..ehem nanti mama nak try buat kek coklat kukus yg mengancam ni..THanks.. 🙂

KURSUS LIBUR - FORTUNA - Kursus Kue dan Masak

Anda akan dibimbing oleh pengajar tamatan Wilton Cake Decorating School USA.-

Resepi Apam Polkadot Kukus Comel dan Sedap - Ciktom

Salam ramadhan dan 1 Malaysia..Cik tom dah lama teringin nak belajar cara-cara buat apam polkadot yang comel ni. Baru terjumpa resepi apam polkadot ini dar

Diah Didi's Kitchen: Kekian Kukus...Yang ini..Asli...^_^

Ada yang belum tau apa itu kekian....?.Kekian itu ada dua versi cara buatnya..ada yang di kukus..dan ada yang langsung di goreng. Walaupun kekian yang kukus ...


Cara Membuat Karamel Cake

Cara Membuat Karamel Cake

...Cara Membuat Karamel Cake Cara Membuat Karamel Cake Bahan Karamel yang digunakan untuk Cara Membuat Karamel Cake: 200 gr gula pasir 200 ml air hangat Bahan cake yang digunakan untuk Cara Membuat Karamel Cake: 125 gr margarine 3 butir telur, kocok lepas 25 gr gula pasir (saya gak pakai lagi) 1/4 kaleng Susu Kental Manis (90 GR) 100 gr...

Resep Bolu Kukus Pelangi

Resep Bolu Kukus Pelangi

...Resep Rainbow Cake Resep Bolu Kukus Pelangi – Kue bolu kukus lapis pelangi – Cara membuat Bolu Kukus Pelangi Bahan Bolu Kukus Pelangi 6 butir telur 200 gram gula pasir 200 gram tepung terigu 1/2 sendok teh garam 1 sendok makan emulsifier / Baking Ingredient 80 ml santan kental 50 ml minyak sayur Pewarna makanan berwarna merah, kuning, dan...

Resep Sponge Cake Lembut

Sponge Cake Cokelat

...Sponge Cake Cokelat Resep Sponge Cake Lembut – Cara membuat Sponge Cake Coklat Lembut Bahan Resep Sponge Cake coklat enak 8 kuning telur 4 putih telur 120 gr gula pasir 10 gr cake emulsifier 60 gr tepung terigu protein rendah atau sedang 15 gr tepung maizena 100 gr margarin/mentega, lelehkan 10 gr cake emulsifier 25 gr coklat bubuk 5...

Cara Membuat Apple Yoghurt Cake

Cara Membuat Apple Yoghurt Cake

...Cara Membuat Apple Yoghurt Cake Cara Membuat Apple Yoghurt Cake, Bahan dan resep Apple Yoghurt cake: 100 gr canola oil 30 gr gula kastor 2 btr telur 125 gr tepung terigu protein sedang 1/2 sdt baking soda 1/4 sdt baking powder 100 ml yoghurt rasa stroberi 2 bh apel cina yang warnanya semburat merah dan kuning, kupas kemuadin potong...

Resep Red Velvet Kukus

Resep Red Velvet Kukus

...Resep Red Velvet cupcake Bahan dan Resep Red Velvet Kukus 225 gr gula pasir 2 btr telur 1 sdt cake emulsifier 250 gr tepung terigu 1 sdt baking powder 1 sdm susu bubuk 150 ml air soda (sprite) 10 tetes pewarna merah tua Cara Membuat Red Velvet Kukus Siapkan panci kukusan, isi dengan air, panaskan. Biarkan uapnya banyak dan...

Resep Bolu Kukus Sprite

resep bolu kukus mekar

...resep bolu kukus mekar Resep Bolu Kukus Sprite – Berikut ini adalah Resep Bolu Kukus Sprite / mekar Bahan bahan 5 butir kuning telur 4 butir putih telur 250 gram gula pasir 300 gram tepung terigu 1/2 sendok teh soda kue 175 cc Sprite 1/2 sendok teh vanili 1 sendok makan coklat bubuk Cara membuat Bolu Kukus Sprite Siapkan...

Resep Sponge Cake Pandan

sponge cake pandan

...sponge cake pandan Resep Sponge Cake Pandan – Cara Membuat Sponge Cake Pandan Bahan dan Resep Sponge Cake Pandan 200 gr gula pasir 1 sdm emulisifier 8 butir telur 100 gr terigu 50 gr susu bubuk 50 gr tepung maizena 1 sc vanili bubuk baking powder 120 gr mentega cair 1 sdm susu kental manis esen pandan Cara membuat...

Cara Membuat Cake Pepaya

Cara Membuat Cake Pepaya

...Cara Membuat Cake Pepaya Cara Membuat Cake Pepaya Bahan yang digunakan untuk Cara Membuat Cake Pepaya: 6 btr telur 175 g gula pasir 200 g tepung terigu 15 g susu bubuk 20 g tepung maizena 150 g pepaya matang, haluskan 50 g margarin, cairkan Cup kertas Cara Membuat Cake Pepaya: Kocok telur dan gula hingga kaku. Masukkan campuran tepung...

Resep Sponge Cake Jeruk

Sponge Cake Jeruk

...Sponge Cake Jeruk Resep Sponge Cake Jeruk – Cara Membuat Sponge Cake Jeruk 1 1/4 gelas tepung terigu 1/4 gelas gula halus 12 kuning telur 2/3 gelas air jeruk manis 2 sendok makan air panas 2 sendok teh baking power 1/4 sdt garam halus essence garam halus Cara Membuat Sponge Cake Jeruk Kocoklah kuning telur hingga kental Kemudian masukkan...

Resep Kue Basah

aneka resep kue basah rainbow cake

...aneka resep kue basah rainbow cake Resep kue basah praktis saat ini banyak sekali macamnya yaitu mulai dari jajanan resep kue basah tradisional dengan harga terjangkau kemudian berbagai macam resep kue bolu, hingga resep kue tart dengan berbagai variasinya. Resep kue basah banyak menjadi pilihan masyarakat karena mudah dijumpai dan harganya cukup terjangkau selain soal rasa resep kue basah...