Cara Cepat Memasak Ketupat


loading...

Cara Cepat dan Mudah Membuat Sertifikat Memakai MS Word 2007

Update 17 DESEMBER 2015 Cara Cepat dan Mudah Membuat Sertifikat Memakai MS Word 2007 Semula saya cukup pusing membuat sertifikat dan mengeprint nya dengan program Corel Draw 12, hasilnya tampilan seperti gambar dibawah ini: Setelah saya ...

Cara Membuat Lontong yang Mudah - YouTube

Tips Membuat Lontong Yang Enak Agar Tidak Cepat Basi Dan Tahan Lama - Duration: 6:31. Juragan Bahar 30,874 views

Contoh Soal Penerapan Himpunan Dalam Kehidupan Sehari-Hari

Siswi-siswi kelas VIIC dan VIID salah satu SMP Negeri di Jakarta mengikuti lomba memasak dan menjahit yang diadakan dalam waktu yang berbeda. Dalam kelas tersebut terdapat 30 orang siswi. Setelah selesai dikelompokkan, 18 orang ikut lomba memasak, 17 ...

Cara Memulakan Perniagaan Bisnes Makanan | Hairul.com

Ramai yang bertanya “Macam mana nak mulakan perniagaan makanan, hairul”. So tergerak hati saya berkongsi tips tentang cara memulakan bisnes makanan ini. Saya tumpukan pada bisnes makanan kerana ia mudah dimulakan dengan peralatan yang sedia ada ...

Resepi Puding Roti dengan Philips Pressure Cooker | shakiddo.com

Hari Raya memang meriah. Asyik makan kuih raya, lemang dan ketupat je kan. Maka aku pun teringat Philips Pressure Cooker yang aku menang masa contest masak di AEON Big dulu. Apa kata kita masak lain pulak. Wife dan adik-adik ipar nak mencuba buat ...

cara masak nasi lemak senang dan sedap :) | ! nama saya nadia !

boleh tak hari ni entry kita entry main masak-masak?:p aku kan bukan sokmooo rajin masuk dapur jadi kaw layankan je laaaa sekali sekala. (x__x) HAHA. hari ni aku nak share dengan korang resepi memasak nasi lemak sedap dan senang. dan jangan tak tau ...

Senarai makanan yang bahaya kesihatan. Amat menakutkan | Hairul.com

ermm…time raya nanti mesti ramai yg xberingat time makan… bedal jer apa yg ada di atas meja…ketupat, lemang, gulai, aneka biskut yg kaya ngan butter, gula…xlupa pelbagai jenis soft drinks… kalau saya time raya mmg intai biskut apa yg sedap kat dlm ...

Dapur Tanpa Sempadan...: SERI KAYA PANDAN...

Untuk resipi seri kaya pandan ini dapat lah kurang lebih dalam 2 1/4 cawan. Che mat tak guna sebarang pewarna hijau yea, tu semua warna asli dari daun pandan yang dikisar bersama pati santan. Masa masak tadi, macam nak buat kepala kuih seri muka pulak.

Dapur Tanpa Sempadan...: SERUNDING KELAPA UDANG KERING

Salam semua, hehe, buat apa tu, penggsan ke terlebih makan nasi beriani, ketupat atau pulut kuning?..haha. Nak share resipi serunding kelapa udang kering, resipi biasa2 je, tapi tak kesah lah nak letak juga. Mata ngantuk gila nih, tapi kan pantang mat gebu tidur ...

Sekuntum Mawar Merah.......: KONGSI RESEPI DARI BLOG MASAM MANIS AZLITA AZIZ

Jutaan terima kasih yang tak terhingga dari ita untuk kak Zu di atas perkongsian resepi yg ita dan suami sangat minati ni.. Tah dah berapa kali dah ita buat biskut farmbrozen dari kak zu ni.. asal habis aje balang mesti suami ita suruh isi lagi.. memang tak puas2 ...


Cara Membuat Ketupat

Cara Membuat Ketupat

...tidak terkesan kotor. Tak Basi. Bila berlebih, masukkan sisa ketupat ke dalam lemari es agar tak cepat basi. Saat akan dihidangkan lagi, keluarkan dan biarkan beberapa lama sampai dinginnya berkurang. Lalu, rebus di dalam air mendidih sekitar 30 menit dan tiriskan. Rasanya, tentu saja masih tetap kenyal dan legit. Selamat mencoba Cara Membuat Ketupat....

Cara Membuat Ketupat Gulai Nangka

Cara Membuat Ketupat Gulai Nangka

...Cara Membuat Ketupat Gulai Nangka Cara Membuat Ketupat Gulai Nangka Bahan Memasak Ketupat untuk Cara Membuat Ketupat Gulai Nangka: Beras kapur sirih Cara Membuat Ketupat untuk Cara Membuat Ketupat Gulai Nangka: Beras yang digunakan harus dicuci bersih, direndam selama 3 jam dan hasil tirisannya dicampur sedikit kapur sirih. Beras yang dimasukkan ke dalam bungkus...

Cara Membuat rambut cepat panjang

Cara Membuat rambut cepat panjang

...Cara Membuat rambut cepat panjang Cara Membuat rambut cepat panjang, Pada umumnya rambut akan tumbuh dengan cepat bila dalam keadaan sehat. Berikut adalah tips dan Cara Membuat rambut cepat panjang yang dapat Anda lakukan agar rambut tetap sehat: Jika rambut Anda rusak atau ujungnya bercabang segera rapikan dan potonglah bagian yang bercabang tersebut, ini...

Cara Membuat Keripik Nanas

Cara Membuat Keripik Nanas

...Cara Membuat Keripik Nanas Pengolahan Cara Membuat Keripik Nanas atau cara membuat keripik buah tidak bisa dengan cara dijemur atau digoreng dengan alat-alat sederhana, karena buah nanas mengandung kadar gula yang cukup tinggi. Apabila kita goreng memakai penggorengan biasa suhu 180-200C , maka gula yang terdapat pada nanas akan gosong duluan sebelum kadar airnya...

Cara Memasak Bekicot Agar Tidak Berlendir dan Empuk

Tips cara mengolah bekicot agar tidak berlendir dan empuk escargot

...Tips cara mengolah bekicot agar tidak berlendir dan empuk escargot Cara memasak bekicot agar tidak berlendir dan empuk agar tidak beracun Di negara perancis terkenal dengan masakan Escargot yang artinya sendiri dari daging siput atau bekicot, mungkin terdengar aneh dan agak menjijikkan, tapi masakan escargot ini wajib tersedia di restoran-restoran di Perancis sebagai appetizer...

Cara Membuat Keripik Nangka

Cara Membuat Keripik Nangka

...cepat 4-6 bulan Pasar terbuka lebar dan peluang eksport sangat besar Mesin bisa untuk menggoreng aneka ragam buah dan bahan lain Proses Cara Membuat Keripik Nangka, produksi dan pengelolaan usaha sangat gampang tag: cara membuat keripik nangka, cara membuat keripik buah, mesin vacuum frying, mesin pembuat keripik, vacum frying, keripik salak, keripik nanas, keripik mangga,...

Cara agar Rambut tidak mengembang

Cara agar Rambut tidak mengembang

...bandana sebagai bantuan untuk ‘mengempiskan’ rambut anda Apabila Bandana mampu menahan maka Kenakan topi yang dapat menyembunyikan rambut megar Anda next article: cara rambut agar tidak rontok, cara rambut berkilau, cara rambut lurus secara alami, cara rambut cepat panjang, cara rambut cepat panjang alami, cara rambut gimbal, cara rambut tidak rontok, cara rambut lurus...

Cara Memasak Mutiara

Cara Memasak Mutiara

...Cara Memasak Mutiara Tips Cara Masak Mutiara Jangan dicuci sebelum air siap dan telah mendidih, ini bertujuan agar mutiara tidak hancur Cara mencuci Mutiara juga tidak boleh lama terendam air Cukup siram dengan air dua kali dan kemudian masukkan ke air yang telah mendidih tadi Resep Bubur Mutiara 100 gram mutiara Gula pasir secukupnya...

Cara Membuat Yoghurt

Cara Membuat Yoghurt

...Cara Membuat Yoghurt Cara Membuat Yoghurt 1. Siapkan susu segar beku, yang sesuai standart 2. Perendaman susu atau Towhing = Cara Membuat Yoghurt untuk perendaman maka Susu beku direndam dalam bak dengan air mengalir sampai cair selama 1,5 – 2jam sampai cair, perendaman tidak boleh lebih dari 3 jam karena akan mengakibatkan susu rusak...

Cara Membuat Kecap

Cara Membuat Kecap

...Cara Membuat Kecap Cara Membuat Kecap Bahan yag digunakan untuk Cara Membuat Kecap: 1 kg kedelai putih atau hitam 3 gr ragi tempe 3 lbr daun salam 2 btg serai 3 Daun jeruk 1 lembar 4 cm lengkuas 1 sdt pokak 6 kg gula merah 1 ½ lt air untuk melarutkan gula merah 800...